Diamondfox Magical All night "Bira"

Jag letar det perfekta hemmet till min fina prinsessa Bira. Hon ska inte gå i avel eftersom det finns en del både mentala och hälsoproblem på hennes syskon, hon skapar stor oro i min flock och vi önskar något bättre både för henne och dom andra hundarna.
Hon har bott hos mig i 1,5 år nu och vi tränar en del lydnad och framförallt sök, där hon är en stjärna. Hon är en dam som skulle göra precis allt för en godbit. Hon är också väldigt kelig och mysig. Hon har dock resursförsvar, inte mot människor men mot hundarna i flocken och där kan det bli slagsmål, hon går också ibland och småmuckar mot mina småhundar men det är inte svårt att stävja även om man får hålla ett öga på henne.
Det är ingen lätt hund så massor med tålamod behövs. Hon är otroligt livlig, snabb som vinden, gillar att träna, dock leker hon inte så bra men det har blivit bättre sedan hon kom till mig. Hon gör utfall mot bilar, vi har jobbat en hel del på det och nu går det bra 8 gånger av 10 men man måste alltid vara beredd. Går igång på allt som händer och är reaktiv mot andra hundar och då nästintill okontaktbar. Vid hundmöten är hon gräslig. Hon går dock för det mesta lös när jag promenerar i skogen dagligen (där det inte är risk för hundmöten) och är lydig och lättläst när det är vilt i närheten.
Jag skulle vilja att hon fick ett aktivt liv, hon har massor med energi och älskar att springa exempelvis agility (vi har inte tränatdet) eller sök. Jag kan också tänka mig att hon skulle gilla drag. Som det ser ut just nu är det svårt att ha aktiviteter med andra hundar runt om. Men hon har ett stort behov av att leva ett aktivt liv. Hon är röntgad med A/O och ögonlyst ua. MH är gjort, resultat här.  https://hundar.skk.se/hunddata/Hund.aspx?hundid=3495300