Xtras valpar har kommit 5 livliga och hungriga krabater, tre tikar och två hanar. En av hanarna söker eventuellt ett hem. 

M. Ymta
trefärgad tik 
4 veckor

M. Ymis
trefärgad tik 
4 veckor

M. Ypper
trefärgad hane
4 veckor

M. Yppa
trefärgad tik 
4 veckor

M. Yret 
blue merle hane
4 veckor

Mironik's Seeja "Xtra"
CEA ua/ua, HD/A, ED/0

Xtra kommer vi få chansen att låna in för en valpkull vilket känns väldigt roligt. Hon bor i en småbarnsfamilj och tillsammans med sin matte tävlar hon i agility och är uppflyttad till klass II där. Xtra är en livlig och lekfull tik men också vänlig. Hon är född i en kull där alla hennes syskon är röntgade med fria höfter och armbågar. Hon är en välbyggd tik som på sin första utställning stog cert och nordic-cert. Några av hennes syskon är utställda med fina resultat. Hon kommer att paras med Scott. En hane vi haft ögonen på länge och efter ett besök hos han och hans matte och husse i vårvintras blev vi väldigt förtjusta i honom. Xtra förväntas löpa i september.

Scott (Piper Nigrum av Thara) 
CEA ua, HD/A, ED/0

Så här beskriver Scotts matte och husse honom: 
Scott er født 19.02.2012, som den førstefødte av i alt 9 valper.
Vi anskaffet Scott først og fremst som turkompis og familiehund, noe bildene nok bærer preg av. Han har derfor ikke vært på noen hundeutstillinger.
 
Scott tilbrakte de første 4 årene sine i Kirkenes, som er en liten by helt nordøst i Norge, med naturen som nærmeste nabo. Dette var en fantastisk tid med mye flotte turer. De siste 3 årene har han bodd i Oslo. Han trives godt her også, og bor nært marka. 
 
Scott er stort sett med på alt som er gøy (foruten å bade, da han ikke liker å bli våt i pelsen...) Han er med på fjellturer både sommer og vitner, jakt og båtturer, samtidig som han også liker rolige dager på sofaen. Han er både aktiv og rolig på en gang. Han er rett og slett en utrolig snill, tålmodig og veldig robust hund. Vi som eiere kunne i alle fall ikke vært mer fornøyd :-)

Vi tror att Scott och Xtra kommer att komplettera varandra väl och hoppas på trygga hundar med av- och påknapp som gillar att jobba. 

Vi har inga korthårsvalpar för tillfället.