Planerade korthårsvalpar 2019

Mironik's Seeja "Xtra"
CEA ua/ua, HD/A, ED/0

Xtra kommer vi få chansen att låna in för en valpkull vilket känns väldigt roligt. Hon bor i en småbarnsfamilj och tillsammans med sin matte tävlar hon i agility och är uppflyttad till klass II där. Xtra är en livlig och lekfull tik men också vänlig. Hon är född i en kull där alla hennes syskon är röntgade med fria höfter och armbågar. Hon är en välbyggd tik som på sin första utställning stog cert och nordic-cert. Några av hennes syskon är utställda med fina resultat. Hon kommer att paras med Scott. En hane vi haft ögonen på länge och efter ett besök hos han och hans matte och husse i vårvintras blev vi väldigt förtjusta i honom. Xtra förväntas löpa i september.

Scott (Piper Nigrum av Thara) 
CEA ua, HD/A, ED/0

Så här beskriver Scotts matte och husse honom: 
Scott er født 19.02.2012, som den førstefødte av i alt 9 valper.
Vi anskaffet Scott først og fremst som turkompis og familiehund, noe bildene nok bærer preg av. Han har derfor ikke vært på noen hundeutstillinger.
 
Scott tilbrakte de første 4 årene sine i Kirkenes, som er en liten by helt nordøst i Norge, med naturen som nærmeste nabo. Dette var en fantastisk tid med mye flotte turer. De siste 3 årene har han bodd i Oslo. Han trives godt her også, og bor nært marka. 
 
Scott er stort sett med på alt som er gøy (foruten å bade, da han ikke liker å bli våt i pelsen...) Han er med på fjellturer både sommer og vitner, jakt og båtturer, samtidig som han også liker rolige dager på sofaen. Han er både aktiv og rolig på en gang. Han er rett og slett en utrolig snill, tålmodig og veldig robust hund. Vi som eiere kunne i alle fall ikke vært mer fornøyd :-)

Vi tror att Scott och Xtra kommer att komplettera varandra väl och hoppas på trygga hundar med av- och påknapp som gillar att jobba. 

HÖst 2019

RLDN RLDF Mironik's Rebell "Lyxa"
CEA ua/ua, HD/A, ED/0 

Lyxa är en mycket lyhörd och följsam tjej med mycket "willing to please". Hon är väldigt lekfull, har mycket arbetslust, helt skottfast och hon har en fin av- och påknapp vilket gör att hon är en lättsam hund i vardagen. Hon är social både när det gäller människor och andra hundar och är en snäll tjej. Hon är född i en kull där alla är har röntgade höfter med A och 4/5 har röntgade armbågar med 0 som resultat. Lyxa är själv utställd med väldigt fina resultat, två cert. Hon är välbyggd men tyvärr har hon en sämre blå färg. Ytterligare två av hennes kullsyskon är utställda med fina resultat. Vi är uppflyttade till lägre klass spår, gk anlagsklass viltspår, gk doftprov eukalyptus, RLDN, RLDF. Lyxa kommer paras runt september/oktober med ......

All inclusive vom Feueropal "Pepper"
HD A
  CEA DNA non-carrier
  PRA (rcd2) DNA non-carrier
  MDR1 +/+
  DM N/N

Pepper beskrivs av sin ägare som en snäll hund med stort självförtroende och mycket nyfikenhet. Han fungerar väl med andra hundar, stora som små. Han är lekfull och har ett lågt intresse för jakt. Han har avkommor sen tidigare där flertalet jobbar som servicehundar och tävlingshundar, en av hans döttrar är räddningshund. Vi tror att Pepper kommer komplettera Lyxa väl och ser fram mot den här kombinationen. 

Mironik's LyxaC.I.B FI UCH SE UCH EE UCH PMJV-12 V-16 TALCOTT TIMMY TIPTOESAU UCH ADARSTERN TANGLED UP IN BLUE
TALCOTT TABLEAU
Mironik's MarylinNeo Krasna Louka
Mironik's Zenoni
All inclusive vom Feueropal Turella’s WinstonHoney Melon Hartley Henry
Turella’s Quintasia
Turella’s Magic In Your EyesTurella’s Beachboy
Rainybank’s Summer Night

Vår 2020

Mironik's Secura "Maya"
CEA ua/ua, HD/A, ED/0

Maya är en mycket fartfylld tik som gillar att jobba, hon tävlar i lydnad och rallylydnad med sin fodervärd och fått ihop några riktigt fina resultat trots sin unga ålder. Hon är syster till Xtra vilket betyder att alla hennes syskon är röntgade fria på armbågar och höfter. 
Maya kommer att paras med en blue merle färgad långhårshane vilket gör att vi hoppas att vi kommer få både långhår och korthår i den här kombinationen då Mayas pappa är långhårig. Troligen kommer korthåren ur denna kull att få lite längre/sämre päls men det vi får är en annorlunda stamtavla med nytt blod i till korthåren. Långhåren kommer få en stamtavla med hundar som har mycket hög arbetskapacitet på båda sidorna. Parning förväntas bli runt årsskiftet så det blir vårvalpar här med .....

Mironik's Qondor "Lassie"
HD/A, ED/0, CEA ua/ua

Lassie är een arbetsvillig, lyhörd, enkel, trevlig kille som vill vara med på allt. Världens kelgris, hade han kunnat hade han krypit under skinnet på en. Har en bra av och på knapp, han är en mjuk hund precis som sin mamma och väldigt folkkär. Lassie bor på landet tillsammans med en collie tik, en norrbottenspets hane på 5månader och en katt. Han är född i en kull där samtliga är röngade fram och bak ua, alla har deltagit på mh med fina resultat och alla tränas i olika dicipliner.