Planerade korthårsvalpar 2020

Ajax kommer paras sen höst 2020

Mironik's Marylin "Ajax"
CEA ua/ua, HD/A, ED/0

Ajax är en mycket fartfylld tik som gillar att jobba, hon är viltspårchampion och tävlas i nosework och rallylydnad. Hon är mamma till 2 kullar, bl.a min egen Lyxa M.Rebell. Det är väldigt mycket utvärderad runt henne både arbetsmässigt, ledmässigt & genom MH.
Ajax kommer att paras med en trefärgad långhårshane, hon har endast korthårsanlag och samtliga valpar kommer bli korthåriga. Parning förväntas bli i november. Vi har fått lov att använda Drogon till henne, jag tror det kommer bli fartfyllda arbestvilliga hundar som kommer passa den aktiva föraren.

Springmist's Drogon Of Daenerys

HD A, ED/0
CEA ua/ua

Här är en beskrivning från matte "Om han nedärver sina egenskaper skulle det vara betydligt lättare att få fler att jobba med sin collie. Jag upplever honom som mentalt stabil men med stor reaktionsförmåga, stor jaktlust, gillar att leka men leker på ett ganska burdust fysiskt sätt, försöker hitta leksaker som han hellre biter i än min arm eller kläder, och ju större och hårdare leksaker desto bättre verkar det som. Väldigt följsam. Visade redan från början en bra koncentrationsförmåga som håller i sig. Drogon har visat hur lätt det kan vara att träna hund. Det finns en liten del skärpa hos honom,inte stressad men däremot livlig.