Planerade korthårsvalpar 2019

Mironik's Seeja "Xtra"
CEA ua/ua, HD/A, ED/0

Xtra kommer vi få chansen att låna in för en valpkull vilket känns väldigt roligt. Hon bor i en småbarnsfamilj och tillsammans med sin matte tävlar hon i agility. Xtra är en livlig och lekfull tik men också vänlig. Hon är född i en kull där alla hennes syskon är röntgade med fria höfter och armbågar. Hon är en välbyggd tik och kommer under sommaren att få debutera på utställning. Några av hennes syskon är utställda med fina resultat. Hon kommer att paras med en korthårig trefärgad hane som presenteras under våren.  

Mironik's Rebell "Lyxa"
CEA ua/ua, HD/A, ED/0 

Lyxa är en mycket lyhörd och följsam tjej med mycket "willing to please". Hon är väldigt lekfull, har mycket arbetslust, helt skottfast och hon har en fin av- och påknapp vilket gör att hon är en lättsam hund i vardagen. Hon är social både när det gäller människor och andra hundar och är en snäll tjej. Hon är född i en kull där alla är har röntgade höfter med A och 4/5 har röntgade armbågar med 0 som resultat. Lyxa är själv utställd med väldigt fina resultat, två cert. Hon är välbyggd men tyvärr har hon en sämre blå färg. Ytterligare två av hennes kullsyskon är utställda med fina resultat. Lyxa kommer paras runt september/oktober med ......

All inclusive vom Feueropal "Pepper"
HD A
  CEA DNA non-carrier
  PRA (rcd2) DNA non-carrier
  MDR1 +/+
  DM N/N

Pepper beskrivs av sin ägare som en snäll hund med stort självförtroende och mycket nyfikenhet. Han fungerar väl med andra hundar, stora som små. Han är lekfull och har ett lågt intresse för jakt. Han har avkommor sen tidigare där flertalet jobbar som servicehundar och tävlingshundar, en av hans döttrar är räddningshund. Vi tror att Pepper kommer komplettera Lyxa väl och ser fram mot den här kombinationen. 

Mironik's LyxaC.I.B FI UCH SE UCH EE UCH PMJV-12 V-16 TALCOTT TIMMY TIPTOESAU UCH ADARSTERN TANGLED UP IN BLUE
TALCOTT TABLEAU
Mironik's MarylinNeo Krasna Louka
Mironik's Zenoni
All inclusive vom Feueropal Turella’s WinstonHoney Melon Hartley Henry
Turella’s Quintasia
Turella’s Magic In Your EyesTurella’s Beachboy
Rainybank’s Summer Night

Mironik's Secura "Maya"
CEA ua, HD/A, ED/0

Maya är en mycket fartfylld tik som gillar att jobba, hon tävlar i lydnad och rallylydnad med sin fodervärd och fått ihop några riktigt fina resultat trots sin unga ålder. Hon är syster till Xtra vilket betyder att alla hennes syskon är röntgade fria på armbågar och höfter. 
Maya kommer att paras med en blue merle färgad långhårshane vilket gör att vi hoppas att vi kommer få både långhår och korthår i den här kombinationen då Mayas pappa är långhårig. Troligen kommer korthåren ur denna kull att få lite längre/sämre päls men det vi får är en annorlunda stamtavla med nytt blod i till korthåren. Långhåren kommer få en stamtavla med hundar som har mycket hög arbetskapacitet och även här nya linjer på långhårssidan. Hanen kommer att presenteras när parning har skett vilket förväntas bli i oktober/november.