Planerade korthårsvalpar 2021

**********************************************

Iris är parad valpar väntas i mitten av september!

Iris kommer att paras med Mironik's Qivi, eftersom Iris har en långhårig pappa hoppas vi väldigt mycket på att det även blir långhåriga valpar i denna kombination. Mer info om den tilltänkta hanen kommer att presenteras framöver.

KORAD Mironik's Xpensive One "Iris" 

HD/A, ED/0, Ögon: CEA lindrig/ua

Foto: Elin Drougge, på fotot är Iris 8,5 mån.

Iris är född i en kull på bara två valpar, hennes bror liksom Iris själv är röntgade med HD/A och ED/0. De har båda genomfört mh med fina resultat. Iris är en nyfiken dam med mycket fart, hon är KORAD på 409 poäng. Hon är ur en lång/korthårskombination där hennes far är långhårshanen Kensington Gate Spirit Of Shogun. Det känns otroligt spännande och väldigt rätt att få göra en kombination där vi förväntar oss båda hårlagen i samma kull. Så här skriver Iris matte om Iris: "Iris är en glad, busig, bestämd och framåt tjej. Hon har alltid bus i blicken och är alltid först på plats om det händer något. Hon älskar att träna och samarbeta, men också att bara få härja fritt i skogen. Hon är en bestämd dam som vet vad hon vill på gott och ont. En otroligt härlig hund att ha vid sin sida som man aldrig har tråkigt med".

Iris MI: N/O: 108 Soc: 102 Lek: 113 Jakt: 101 Skott: 111

KORAD Mironik's Qivi
HD/A ED/0, Ögon: CEA ua/ua

Qivi är född i en kull där alla är röntgade fria på höfter och armbågar, han har ett HD-index på 110. Alla är var fria på ögonen som valpar och tre av individerna i kullen lystes fria även som vuxna. Qivi är KORAD också han med höga poäng (409), han är en hund med stor arbetslust vilket gör honom väldigt lättmotiverad. Hans matte och husse skriver såhär om honom: 
"Fullt fart är det som gäller för Qivi. Han tränar lydnad, spår och agility; allt med samma fokus och träningsglädje.
Qivi är nyfiken med ett stort föremålsintresse. Han är lätt att belöna då han har stor leklust och är matglad. Qivi är social, snäll och familjekär."

Vi förväntar oss valpar med hög aktivitetsnivå som vill ha mycket aktivitet! 

**********************************************

HÖST 2021 kommer Mironik's Rebell paras

KORAD SEUCH SEVCH SPI RLDN RLDF
Mironik's Rebell "Lyxa"
HD A/ ED 0
Ögon ua/ua

Lyxa är en glad, arbetsvillig och aktiv hund, med en fantastisk av och påknapp. När vi inte tränar eller erbjuder aktivitet är det helt ok och när aktivitet erbjuds är hon direkt med på noterna. I arbete är hon i mitt tycke lite mjuk, hon vill alltid göra rätt och om något går fel blir hon olycklig. I nya miljöer fungerar hon fint och hon älskar att använda nosen. Vi tränar nu nosework där hon är väldigt duktig. Hon är född i en kull där alla är röntagade med A och alla utom en även fria fram (den sista är inte ED röntgad) samtliga har fria ögon. Lyxa har en kull som nu är 1 år. Vi träffade tre av dom valparna på vårt kennelläger och kan konstatera att det är tryck under tassarna på dom, alla tre tränas i agility. 
 

Lyxa kommer paras med

Keyword Valiant "Sauber"
HD A / ED 0
Ögon ua/ua

 

Elina skriver att hon älskar hans karaktär och när jag läser så låter han så lik min Lyxa. Jag ser verkligen fram mot den här kombinationen.
Sauber är nyfiken, socil, glad och aktiv, han älskar att springa och är väldigt duktig på nosarbete. Hemma är han lugn utom när det passerar folk och bilar utanför tomten, då tar han vaktarbetet på allvar :) Han är miljöstark och har lätt att koppla av i nya miljöer och är vänlig mot nya människor och andra hundar. Nu tränas han i vallning där han är duktig och hela tiden gör stora framsteg. Han har en stor arbetsvilja och vill gärna lära sig nya saker.