Våren 2022

Alice är parad och valpar väntas i mitten på mars!

MIronik's Yppa

"Alice"
HD/B ED/0

Ögon ua/ua

Alice är en tik som vi fått möjlighet att låna in för en kull. Alice kommer från en kull som vi är otroligt nöjda med. Alla hennes syskon är friröntgade och har genomför mh med fint resultat. Såhär skriver Alice ägare om henne: 
"Alice är en trygg och följsam tik. Nya miljöer påverkar henne inte det minsta. Hon har lätt att ta kontakt med "nya " människor. Älskar barn och favoriterna är hennes egna mini hussar som hon älskar att leka med. Gärna jaga, dragkamp eller kurragömma i skogen. Bor med en liten tax och dom har superkul tillsammans trots att det skiljer lite i storlek. Hon kommer bra överens med andra hundar och djur. Vid träning är hon en otroligt lättlärd, glad och fartfylld. Men kan lika enkelt koppla av när det krävs. Alice har gjort ett fint MH och har godkänd exteriör bedömning och är utställd med Excellent och CK."

Mironik's Qondor

"Lassie" 
HD/A, ED/0
Ögon ua/ua

På grund av att Alice börjat löpa mycket tidigare än vi trodde och att Covid-läget är vad det är har vi valt att byta hane till en som finns här i Sverige. Valet föll på vår egna Mironik's Qondor "Lassie", en mycket stabil och otroligt snäll hane. Lassie är som sina syskon väldigt trevliga individer med bra av- och påknapp. Dom gillar att arbeta samtidigt som dom har lätt för att koppla av. 

Vi hoppas på hundar som har skinn på näsan och tar för sig men som också är stabila och orädda. Eftersom Alice morfar är långhårig skulle det kunna bli både långhår och korthår i denna kombination. 

KORAD SEUCH SPI RLDN RLDF
Mironik's Rebell .

KORAD SEUCH SEVCH SPI RLDN RLDF
Mironik's Rebell "Lyxa"
HD A/ ED 0
Ögon ua/ua

Lyxa är en glad, arbetsvillig och aktiv hund, med en fantastisk av och påknapp. När vi inte tränar eller erbjuder aktivitet är det helt ok och när aktivitet erbjuds är hon direkt med på noterna. I arbete är hon i mitt tycke lite mjuk, hon vill alltid göra rätt och om något går fel blir hon olycklig. I nya miljöer fungerar hon fint och hon älskar att använda nosen. Vi tränar nu nosework där hon är väldigt duktig. Hon är född i en kull där alla är röntagade med A och alla utom en även fria fram (den sista är inte ED röntgad) samtliga har fria ögon. Lyxa har en kull som nu är 1 år. Vi träffade tre av dom valparna på vårt kennelläger och kan konstatera att det är tryck under tassarna på dom, alla tre tränas i agility. 

Lyxa kommer paras med

Piper Nigrum Av Thara  "Scott"
HD A / ED 0
Ögon ua

Scott är pappa till vår Y2kull som vi är mycket nöjda med. Vi har därför bestämt att använda honom ännu en gång. Han är en stabil kille som lever ett väldigt aktivt familjeliv. Det växlar mellan skidturer, löpning, gå på tur och flygresor. Han tar allt med ro och älskar alla aktiviter som erbjuds. Numer har han också en ny liten familjemedlem som han vakar över