Planerade korthårsvalpar 2021

Ajax är parad, vi hoppas på valpar i slutet av mars

Mironik's Marylin "Ajax"
CEA ua/ua, HD/A, ED/0

Ajax är en mycket fartfylld tik som gillar att jobba, hon är viltspårchampion och tävlas i nosework och rallylydnad. Hon är mamma till 2 kullar, bl.a min egen "Lyxa", M.Rebell. Det är väldigt mycket utvärderad runt henne både arbetsmässigt, ledmässigt & genom MH.
Ajax kommer att paras med en trefärgad långhårshane, hon har endast korthårsanlag och samtliga valpar kommer bli korthåriga. Parning kommer ske i slutet av januari med Mironik's Qorp"Zäta", vi tror att det kommer bli fartfyllda arbestvilliga hundar som kommer passa den aktiva föraren.

Mironik's Qorp "Zäta"

HD A, ED/0
CEA ua/ua

Zäta är född i en kull med 4 individer där alla är röntgade och utvärderade mentalt. Han är en pigg grabb som gillar att jobba och så gillar han tjejer. Matte Eva tränar rally, lydnad och NW med honom och han gillar alla aktiviteter. Det är en snäll kille med massor med energi, precis som sina syskon.

Veli kommer att paras med Tobbe
Vinter/vår 2021

Mironik's Veli

HD/A, ED/0, CEA ua/ua 

Veli kommer under vintern att paras med Tobbe. Veli är en fartfylld dam med mycket lek och energi. Hon tycker det är kul att jobba och är lätt att belöna med såväl godis som kamp. Hon har genom sitt mh visat att hon är en nervfast hund som tycker om människor och framförallt gillar att leka. Alla hennes sju syskon är röntgade fira både på höfter och armbågar samt ögonlysta ua som valpar. Flera av Velis syskon har gjort fina mh:n. Veli har även ett cert på utställning 

Mironik's Toblerone

HD/A, ED/0, CEA ua/ua

För oss kändes valet av hane till Veli självklart, så här skriver Tobbes matte Monica om honom: Glad och positiv hund. Med på allt, finner sig snabbt till rätta i nya miljöer. Okomplicerad. Social. Orädd, kommer över skrämsel fort.. Gillar alla människor och lyckas charma de flesta. Älskar våra barnbarn. Snäll mot andra hundar.
Tobbe är en otroligt snäll hund med mycket bus och jag tror att det kommer bli livliga hundar som gillar att jobba. Dessutom har Tobbe visat sig gå mycket bra i utställningsringen med två cert hitintills så jag hoppas på välbyggda, snälla och trevliga hundar. 
Nu får vi bara vänta på att Veli börjar löpa. 

Iris kommer att paras sommar 2021

Iris kommer att paras med en långhårshane, eftersom Iris har en långhårig pappa hoppas vi väldigt mycket på att det även blir långhåriga valpar i denna kombination. Mer info om den tilltänkta hanen kommer att presenteras framöver.

Mironik's Xpensive One "Iris" 

HD/A, ED/0, Ögon: CEA lindrig/ua

Foto: Elin Drougge, på fotot är Iris 8,5 mån.

Iris är född i en kull på bara två valpar, hennes bror liksom Iris själv är röntgade med HD/A och ED/0. De har båda genomfört mh med fina resultat. Iris är en nyfiken dam med mycket fart. Hon är ur en lång/korthårskombination där hennes far är långhårshanen Kensington Gate Spirit Of Shogun. Det känns otroligt spännande och väldigt rätt att få göra en kombination där vi förväntar oss båda hårlagen i samma kull. Så här skriver Iris matte om Iris: "Iris är en glad, busig, bestämd och framåt tjej. Hon har alltid bus i blicken och är alltid först på plats om det händer något. Hon älskar att träna och samarbeta, men också att bara få härja fritt i skogen. Hon är en bestämd dam som vet vad hon vill på gott och ont. En otroligt härlig hund att ha vid sin sida som man aldrig har tråkigt med".

Iris MI: N/O: 108 Soc: 102 Lek: 113 Jakt: 101 Skott: 111