Planerade korthårsvalpar 2021

Nu är vår vackra finska flicka parad, vi hoppas på valpar i början av juni

Diamondfox Absolute Pinkie Pie "Musti"
CEA ua/ua, HD/A, ED/0

Musti är en snäll, glad och pigg tik. Hon bor i en barnfamilj där det är full fart hela dagarna. Hon tränas i lydnad. Musti är född i en stor kull (12 stycken) där dom flesta är utvärderade med utmärkta resultat både hälsomässigt och mentalt och exteriört. Musti har genomfört sitt MH utan kvarstående rädslor och är helt skottfast. Sen länge har vi planerat den här parningen och vi ser fram mot att använda.......

Mironik's Vidoy "Sören"
HD A, ED/0
CEA ua/ua

Alla hans sju syskon är röntgade fira både på höfter och armbågar samt ögonlysta ua som valpar. Flera av Sörens syskon har gjort fina mh:n. Han har ett ck på utställning. Här är mattes beskrivning av honom.
”Sören är en otroligt snäll, väldigt glad och rolig hund. Han älskar alla människor, stora som små, det gäller också andra hundar (och andra djur). Sören är väldigt nyfiken och orädd, vilket gör honom mycket trygg och okomplicerad. Han har en stor leklust och vill gärna samarbeta och jobba, lätt att belöna med kamp eller godis. Samtidigt är han fantastiskt lugn hemma, t.ex. när barnen leker ligger han gärna ”platt på sidan” på golvet mitt i allt och kopplar av helt. Vi tränar viltspår och lite lydnad, och han gillar också drag och springturer. Han är verkligen en fyrbent bästa vän, som ställer upp på allt.”

Iris kommer att paras sommar 2021

Iris kommer att paras med en långhårshane, eftersom Iris har en långhårig pappa hoppas vi väldigt mycket på att det även blir långhåriga valpar i denna kombination. Mer info om den tilltänkta hanen kommer att presenteras framöver.

Mironik's Xpensive One "Iris" 

HD/A, ED/0, Ögon: CEA lindrig/ua

Foto: Elin Drougge, på fotot är Iris 8,5 mån.

Iris är född i en kull på bara två valpar, hennes bror liksom Iris själv är röntgade med HD/A och ED/0. De har båda genomfört mh med fina resultat. Iris är en nyfiken dam med mycket fart. Hon är ur en lång/korthårskombination där hennes far är långhårshanen Kensington Gate Spirit Of Shogun. Det känns otroligt spännande och väldigt rätt att få göra en kombination där vi förväntar oss båda hårlagen i samma kull. Så här skriver Iris matte om Iris: "Iris är en glad, busig, bestämd och framåt tjej. Hon har alltid bus i blicken och är alltid först på plats om det händer något. Hon älskar att träna och samarbeta, men också att bara få härja fritt i skogen. Hon är en bestämd dam som vet vad hon vill på gott och ont. En otroligt härlig hund att ha vid sin sida som man aldrig har tråkigt med".

Iris MI: N/O: 108 Soc: 102 Lek: 113 Jakt: 101 Skott: 111