Planerade korthårsvalpar 2020

MYshka är parad med Ferdinand, valpar väntas i slutet av augusti.

SEVCH Mironik's Myshka 
Crd lindrig HD/A, ED/0, DM n/n

Foto: Elin Drougge

KORAD Cinnaberry's Stormwind
CEA ua, HD/A, ED/0

Foto: Suvi Lehto

Myshka är född i en kull på 6 valpar där samtliga syskon är friröntgade både på armbågar och höfter. Myshka är en tik med mycket skinn på näsan, hon har mycket självförtroende men är ändock vänlig i sitt sätt. Hon har väldigt mycket påknapp och väldigt lite avknapp. Hon älskar att jobba och hon tränas mycket i spår och drag vilket hon är suverän på. Hon ett Viltspårschampionat och hon är utställd med cert. Hon har stor kamplust och älskar att leka med sin ägare trots sin självständighet. Myshka är mamma till vår S2- och X2-kull, även där är samtliga röntgade fria. 
Ferdinand som från början kommer från Finland är en cool kille utan stress, han jobbar lugnt, metodiskt och fokuserat. Ferdinand och hans 4 syskon är alla röntgade fria på armbågar samt höfter. Han är utställd med två cert 1 cacib, har genomfört det finska mentaltestet med GK som resultat och har klarat av viltspårets anlagsklass med gk. Ferdinand har 19 avkommor sedan tidigare där 12 är röntgade samtliga med fria höfter och armbågar.
I den här kullen hoppas vi och tror på valpar som är glada i livet och gillar att jobba samt är friska. 
Är du intresserad hör av dig så berättar vi mer. 

Foton på Ferdinand: Suvi Lehto

Maya kommer paras hösten 2020

Mironik's Secura "Maya"
CEA ua/ua, HD/A, ED/0

Maya är en mycket fartfylld tik som gillar att jobba, hon tävlar i lydnad och rallylydnad med sin fodervärd och fått ihop några riktigt fina resultat trots sin unga ålder. Hon är syster till Xtra vilket betyder att alla hennes syskon är röntgade fria på armbågar och höfter. 
Maya kommer att paras med en blue merle färgad långhårshane vilket gör att vi hoppas att vi kommer få både långhår och korthår i den här kombinationen då Mayas pappa är långhårig. Troligen kommer korthåren ur denna kull att få lite längre/sämre päls men det vi får är en annorlunda stamtavla med nytt blod i till korthåren. Långhåren kommer få en stamtavla med hundar som har mycket hög arbetskapacitet på båda sidorna. Parning förväntas bli runt årsskiftet så det blir vårvalpar här med .....