HD/A ED/0, Ögon ua/ua

Vi har den stora förmånen att låna Musti för ännu en kull hos oss. Musti är född i en kull med 12 individer, många är exporterade men av dom jag vet är 8 röntgade fria och med fria armbågar. Hon har sen tidigare 2 kullar med 8 valpar i båda, där alla utom 2 är röntgade med A och 1 med en 1:a på armbågarna. Musti är en stabil, miljöfast tik som tar livet med en klackspark. Hon bor i en barnfamilj med sin dotter och ett gäng katter. Vi hoppas på valpar i mitten av mars och det kan bli både kort och långhår i kullen. Hon är parad med 

Mironik's Aleppo "Fenris"

HD/A, ED/0, ögon ua

Fenris är född i en kull med 7 individer, samtliga friröntgade fram och bak. Här är vad Fenris matte skriver om honom "Fenris är vad jag upplever som välbalanserad på det viset att han kan chilla som ingen annan, ligga raklång i soffan men orkar också flera timmar i skogen/med på jobbet eller träna flera dagar i rad. Han är med på allt utan att klättra på väggarna vid lugnare perioder. Han är lätt att umgås med, barn, hästar, andra hundar och katter, inga problem. Han har pondus utan att bli skarp mot andra hundar, väldigt mild mot hundar som är blyga. Han är lyhörd och inkännande så de flesta som inte tycker om hundar tycker om honom ändå. Annars i vardagen är han så enkel att ha med och lojal. Han älskar alla men tyr sig mest till mig. I träningen är han som bäst i spåret. Vi ägnar oss åt viltspår och han tycker verkligen det är kul och har alltid varit väldigt säker i spåret. Vi tränar också lydnad och har börjat lite smått med bruks. Där är han snabb i huvudet och har vad jag upplever som bra arbetslust, vill förstå och gör sitt bästa. Vi har testat lite agility på nybörjarnivå som han verkar gilla."

Våren 2023

Mironik's Yppa
"Alice" är parad, vi hoppas på valpar i slutet av april

HD/B, ED/0 & Ögon ua/ua

Vi har fått chansen att låna in Alice för en parning, hon kommer troligast att börja löpa i årsskiftet 22/23. Alice är en tik otroligt cool tik som har en väldigt tydlig av- och påknapp. Hon bor i en barnfamilj och vill alltid vara med. Hennes matte tränar bruksspår med henne och där har hon mycket fart och stor kamplust. Hon är född i en kull där alla är röntgade fria på höfter och armbågar och helt skottfasta på mh. 
 

KORAD Törnskogens Rocky Raccon

HD/A, ED/0 & Ögon ua/ua

Foto: Eva Franzén

Vi är glada att kunna presentera "Milo" som den tilltänkta hanen för Alice. En pojke som vi haft ögonen på ett tag. Så här skriver Milos ägare om honom: ”Nyfiken och framåt med stor arbetslust. Positiv, kärleksfull o vänlig mot alla. Bra MH och Korad (341 p MT). 1:a pris på inofficiell utställning. Tränar viltspår med godkänt anlagsprov och 2 st 1:a pris i öppen klass. Godkänd skott. Tränar bruks sök och lydnad med sikte mot apellen våren -23.”

Foton tagna av Eva Franzén.