Vår/vinter  2024
troligen i mars parar vi

RLDN Mironik's BettyPrior "Lossie"
HD/A, ED/0, CEA ua/ua

Lossie är en tjej född i en kull där alla är röntgade fria fram och bak. Samtliga är arbetssamma öppna och glada individer. Lossie har varit på resande fot med mig till Finland och hon är väldigt miljöstark, fungerar överallt, på restauranger, färjan, stadsmiljö, snäll med alla hon möter, två som fyrbenta. Hon bor med sin colliekompis på en gård där det finns hästar och höns och alla går fint tillsammans :) Hon tränar med sin matte rallylydnad och dom har även tävlat sparsamt. Vi har fått äran att para henne med en hane där vi tror det kommer bli väldigt trygga trevliga individer med en spännande stamtavla

LD Startklass RLDN RLDF SE UCH Keylocs Balance In Time
HD/A, ED/0, CEA ua/ua

Vi är så glada att vi får använda Kalle till Lossie, Kalle är precis som Lossie, berest, han åker färjor, går på restaurang, promenerar i stadsmiljö med bilar, broar och fungerar i alla miljöer. Så här skriver hans matte om honom
"Kalle har många namn: Kalle-Knas, Kalle-Kram, Kalle-Kalas, Kalle-Kanon, Kalle-Kvick, Kalle-Koll, det speglar lite hur han är:
Kalle-Knas: Kalle är familjen pajas, han gör massa spex hela tiden, kastar sig upp på höga stenar, bord, varje morgon på jobbet så springer han in i ett av rummen och rullar på rygg på den mattan, han ligger och sover på betonggolvet framför kopiatorn/skrivaren på rygg utan att bry sig alls om alla som går till/från maskinen.
Kalle-Kram: Kalle är väldigt gosig. Varje morgon börjar han med att ligga på mig och klias o pussas. Han gillar även att gosa med alla människor som ha lär känna.
Kalle-Kalas: Mat o godis är hans passion...finns alltid nåt som kan firas i hans tycke...han har en speciell gång som liksom bara spritter när han är på väg mot gottis-burken här hemma....
Kalle-Kanon: Alltså han är faktiskt väldigt bra på mycket. Han älskar att träna och arbeta, han har det där ”willing to please” i sig som är så häftigt, han tycker det är häftigt att gå fot. Vi tränar spår, sök o lydnad för tillfället. Vi har vallat lite och han har godkänt NHAT och han är duktig på detta men tyvärr så har vi för långt att åka till bra ställe att valla på så det blir tyvärr för tidskrävande o dyrt, annars hade jag fortsatt Vi har startat i lägre spår men inte kommit runt i spåret, vi tar nya försök till våren. Då kommer vi förhoppningsvis även starta i lägre sök. Utöver det har vi kört rally nybörjare och fortsättning och han är uppflyttad till avancerad klass, samt lydnad startklass uppflyttad till lydnadsklass 1 som vi just börjat träna. Har för avsikt att starta 2024 i detta.
Kalle-Kvick: Ja det är spring i benen, han är jäkligt snabb och älskar att springa, busa med nån och leka.
Kalle-Koll Han är rätt reaktiv och märker allt som finns att märka typ flera sekunder innan en annan ens skulle sett nåt. Står det nån någonstans där det aldrig stått nån? Är det en hare där bort typ 400m fram? Får grannen 100m bort besök? Har nån ställt en sopsäck bredvid soptunnan där 50 fram? Oroa dig inte, Kalle har koll....han skulle nog blivit en bra patrullhund."

Vår 2024
troligen i mars parar vi

Korad Se vch RLDN
Leathan linn  Gwilith Nin Gwilwileth "Pi"

HD/A, ED/0, Cea ua/ua

Pi är en livlig, lekfull och glad tjej. Hon är en superduktig spårhund och älskar träning av alla slag. Hon har skinn på näsan och säger ifrån om hon blir orätvist behandlad. Hon älskar alla både två och fyrbenta men framförallt barnen. Hon är miljöstark och fungerar i alla miljöer. Vi kommer para henne med....

Mironik's Hector
HD/B, ED/0, CEA ua/ua

Hector har en korthårig mamma som är korad med höga poäng precis som Hectors pappa. Hector bor tillsammans med sin pappa i SKåne där dom tränar både agility och lydnad. Här är Peter och Susannes ord om Hector.
"Mironik ’s Hector är en energisk kille, alltid på hugget på träningsplanen. Full fart är det som gäller både när det gäller agilityträning, spår och lydnadsträning.
Han har stor arbetsvilja och bra samarbetsförmåga, är dessutom fokuserad på sin uppgift, nyfiken och fullständigt orädd. På appellplanen lyser ögonen och säger: Vad ska vi göra idag husse…… kom igen nu husse…. Apportering, hopp, och inkallning bara satt där från början. Det gäller bara att visa vad man vill ha gjort, så gör han det. Han har det i sig. Hector är lekfull och har ett stort föremålsintresse. Som belöning gillar han både godis och lek.
Hector är social och familjekär. Hemma kryper han gärna upp i knät och kramas."
 

Höst 2024
planerar vi parning mellan

NWI NWII RLDN Mironik's Dixie Dew
HD/A, ED/0, CEA ua/ua
och 

KORAD MIRONIK'S BASSINO
HD/B, ED/0, CEA ua/ua

Vi har fått den stora äran att låna fina Caeli för en kull. Hon är född i en kull med 5 individer där alla är fria på höfterna, en har en anmärkning på armbågen, alla är fria på ögonen, inga kvarstående rädslor på någon i kullen, alla är lekfulla och sociala och endast en är skottberörd. Vi är så glada att kunna gå vidare på den här kullen och hoppas på glada, orädda och lekfulla individer. Här är matte Lenas ord om Caeli "Caeli är en riktig arbetsmyra och älska att träna och göra saker. Vi tävlar i nosework och rallylydnad. Vi har även provat på lydnad och hoopers och Caeli tycker att allt är lika roligt. I träningen är hon otroligt lättlärd, hon är lätt att motivera och belöna med godis och leksak.
Även fast vi tränar mycket så klarar hon fint av att ta det lugnt i perioder. Hon tycker mycket om att vara ute och är gärna i trädgården hela dagarna om hon får. Hon är öp-pen och social och tycker mycket om människor, andra hundar och familjens katt.
Caeli är miljöstark och har inga rädslor. Detta märks särskilt väl i noseworken där vi tränar och tävlar i alla möjliga konstiga miljöer."

 KORAD MIRONIK'S BASSINO
HD/B, ED/0, CEA ua/ua

Sam är född i en kull med 6 individer, 1 är avlivad pga rygg/led problem Dom övriga 5 är alla fria på höfter och armbågar och fria ögon. Alla är sociala, lekfulla utan kvarstående rädslor och alla  utom en är skottfasta. Sam är korad med 400 poäng. Här är matte Sofies ord om Sam "Ska vi beskriva Sam med några ord så skulle det vara kärleksfull, vänlig, livlig och lekfull. Han är väldigt social med människor och kan vara ganska intensiv i sitt hälsande. I träning lär han sig snabbt, vill mycket och uppskattar både godis- och lekbelöning. Han är väldigt lätt att engagera i både träning och lek. Av-knappen däremot är lite svårare att hitta. Han bor ihop med matte, husse, lillhusse som är två år gammal och två andra hanhundar. Ända sen han var valp har han varit väldigt mån om sin lillhusse. Vill gärna trösta när han gråter och hänger genast med på bus när det erbjuds. Han är väldigt vänlig mot alla han träffar, både människor och hundar. Även om han kan vara ganska bufflig och lite burdus så har han aldrig visat något annat än att han är en vänlig själ."