Iris Är parad valpar väntas i mitten av september!

Iris kommer att paras med Mironik's Qivi, eftersom Iris har en långhårig pappa hoppas vi väldigt mycket på att det även blir långhåriga valpar i denna kombination. 

KORAD Mironik's Xpensive One "Iris" 

HD/A, ED/0, Ögon: CEA lindrig/ua

Foto: Elin Drougge, på fotot är Iris 8,5 mån.

Iris är född i en kull på bara två valpar, hennes bror liksom Iris själv är röntgade med HD/A och ED/0. De har båda genomfört mh med fina resultat. Iris är en nyfiken dam med mycket fart, hon är KORAD på 409 poäng. Hon är ur en lång/korthårskombination där hennes far är långhårshanen Kensington Gate Spirit Of Shogun. Det känns otroligt spännande och väldigt rätt att få göra en kombination där vi förväntar oss båda hårlagen i samma kull. Så här skriver Iris matte om Iris: "Iris är en glad, busig, bestämd och framåt tjej. Hon har alltid bus i blicken och är alltid först på plats om det händer något. Hon älskar att träna och samarbeta, men också att bara få härja fritt i skogen. Hon är en bestämd dam som vet vad hon vill på gott och ont. En otroligt härlig hund att ha vid sin sida som man aldrig har tråkigt med".

Iris MI: N/O: 108 Soc: 102 Lek: 113 Jakt: 101 Skott: 111

KORAD Mironik's Qivi
HD/A ED/0, Ögon: CEA ua/ua

Qivi är född i en kull där alla är röntgade fria på höfter och armbågar, han har ett HD-index på 110. Alla är var fria på ögonen som valpar och tre av individerna i kullen lystes fria även som vuxna. Qivi är KORAD också han med höga poäng (409), han är en hund med stor arbetslust vilket gör honom väldigt lättmotiverad. Hans matte och husse skriver såhär om honom: 
"Fullt fart är det som gäller för Qivi. Han tränar lydnad, spår och agility; allt med samma fokus och träningsglädje.
Qivi är nyfiken med ett stort föremålsintresse. Han är lätt att belöna då han har stor leklust och är matglad. Qivi är social, snäll och familjekär."

Vi förväntar oss valpar med hög aktivitetsnivå som vill ha mycket aktivitet! 

KORAD
Leathan Linn Gwilith Nin Gwilwileth "Pi" är parad, vi hoppas på valpar i slutet av oktober

HD/A, ED/0 och ögon ua/ua.
Pi är en tik som gett mig många gråa hår och en hel del skratt. Hon är väldigt livlig, stabil, snäll men inte den som backar om någon muckar med henne. Älskar mat och kan göra vad som helst för en gobit precis som hon gör det samma för lite lek. Hon fungerar i alla miljöer, gillar att leka med andra hundar och att jaga och låta sig jagas tillhör favoritsysselsättningen. Hon är väldigt arbetsvillig och mycket duktig på att spåra. Hon är född i en kull med 6 individer, alla röntgade, en med C och en med anmärkning på armbågarna. Hon har drygt 2 år gammal genomfört mentaltest med gk resultat och därmed fått titeln korad. Vi tränar lydnad, spår, sök och viltspår, i viltspår har vi gk anlagsprov så nu ska vi ut i öppenklass. 

Final fantasy's Hat trick "Ruska"

HD/A, ED/0, ögon ua/ua.
Ruska är född i en korthårskull med 9 individer, 7 av 9 är röntgade, både höfter och armbågar med fina resultat. Han bor i familj på landet , han är väldigt social och gillar alla människor. Han älskar att leka och är miljöfast. Kort sagt en stabil trevlig, snäll familjehund. Stamtavlan blir väldigt intressant, både att korthåren har väldigt bra ledstatistik och att helt nya linjer kommer in på långhårssidan. Jag tror det kommer bli livliga hundar som gillar livet.